منتديات ويفز
اهلا بيك فى منتديات ويفز سجل من هنا


رياضي و إسلامي و فني و مطبخ و برامج
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

  كعك العيد

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
The_Ghost
المدير العام

المدير العام
avatar

عدد المساهمات : 139
نقاط : 4355
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 28/09/2010
العمر : 28
الموقع : مدير المنتدئ

مُساهمةموضوع: كعك العيد   الجمعة أكتوبر 08, 2010 9:22 am




"ملحوظة مهمة :" لازم تعرفوها الاول مش عارفه عندكم خلفية ولا لا علي العموم زيادة النصيحة نصيحتين
الدقيق السليم تعرفوه عندما تعجنوا العجين تجدوه لم يلتصق بأيديكم مهما تعجنوا تجدوا العجينة لم تلتصق نروح بقي للمقادير بتعتنا:

كيلو دقيق مخبوزات
50 جم دقيق سمولينا عشان يعمل جرشه للكعك بمثابة ربع كوبايه
5 جم ملح ، 5جم ريحة كعك ، 10 جم سكر، باكو بيكنج بودر
نصف كيلو سمن باردة بدرجة حرارة المطبخ
كوباية لبن كبيرة

الطريقه ياتري ازاي:


نجيب الدقيق ونضعه في العجان ونضع عليه ربع كوب دقيق السمولينا والملح والسكر وريحة الكعك والبيكنج بودر ونخلطهم في العجان لمدة 10 دقائق ثم نضع السمن البارده خلوا باااااااااااااااااالكم ونشغل العجان ثم نضع اللبن واحده واحده ونشغل العجان حتي نلاحظ ان العجينة بدأت تتقل ثم نعلي سرعة المضرب حتي يصبح لون العجينة فاتح واصبحت متجانسة مع بعضها ثم نلمها ونريحها لمدة 20 دقيقة ونغطيها ثم نكورها كور صغيرة بمثابة 10 سم عشان تعرف تدخل الفم بسهولة وبعد ما نكورها نضغط عليها ضغطة بسيطة ونأخد حوالي 2 جم حشو ونضعه داخل الكعكة ونضغط عليها ونضعها في صينية ثم نشكلها بالبصمة وهي عبارة عن شكل وردة بتتباع عند اي واحد خاص بادوات الحلويات بس ده بدون استخدام المناقيش ثم نضعها ترتاح لمدة 20 دقيقة ثم ندخله الفرن لدرجة حرارة 180 درجة لمدة 12 دقيقة ثم نرشه بالسكر البودر بعد ما يخرج وبالهنا والشفا



ويا ريت اكون افادتكم
منقوووووووول

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://waves.roo7.biz
 
كعك العيد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات ويفز :: منتدي المطبخ :: المطبخ-
انتقل الى: